Sunđer filter XY-2810

Sunđer filter XY-2810

Sunđer filter XY-2810 je najefikasniji vid biološke filtracije.

Opis

Sunđer filter XY-2810 je najefikasniji vid biološke filtracije. Biološka filtracija je proces smanjenja nakupljana toksičnog otpada u akvarijumu. Velika i aktivna grupa bakterija garantuje brzo pretvaranje amonijaka u nitrite koji se dalje pretvaraju u relativno bezopasne nitrate.

Sunđer filter se lako održava , jednom mesečno je potrebno  prati sunđer u akvarijumskoj vodi dok nebude čist. Ukoliko se sunđer prlja češće, to je znak da je veća količina štetnog materijala u akvarijumu nego što bakterije mogu da obrade. U tom slučaju treba smanjiti broj ribica u akvarijumu ili montirati veći sunđer filter.

Sunđer filter iz morskog akvarijuma se ispira vodom istog saliniteta i iste temperature, kako bi se izbegli nepoželjni efekti na nitrifikacionu floru koji bi doveli do lošijeg rada samog filtera.

Sunđer filter nikako ne ispirati  u vreloj vodi, ne potapati u hipermangan ili rastvore izbeljivača! Ova jaka dezinfekciona sredstva će uništiti bakterijsku floru i time vraćajući filter u početnu fazu.

Sunđer filter ne može trajati večno. Bakterije koje ih nastanjuju će posle izvesnog vremena početi da razgrađuju molekularnu strukturu sunđera, posle čega se stari sunđer mora zameniti novim. Najidealnije je menjati ga na dve godine.

Detalji o proizvodu

Reviews

No reviews
Proizvod je dodat listi želja
Proizvod dodat u poređenje