Aquaforest AF Natural Substrate 10L
Aquaforest AF Natural Substrate 10L

Aquaforest AF Natural Substrate 10L

AF Natural Substrate proizvod je podloga za akvarijume sa biljkama i reljefe u akvarijumima, bogata nutrijentima, tresetom i glinom. Mikronutrijenti i biljna hrana u sastavu preparata, čine ovu podlogu plodnim, prirodnim okruženjem.

10 L AF Natural Substrate preparata je dovoljno za akvarijum zapremine 200 litara

Opis

AF Natural Substrate proizvod je podloga za akvarijume sa biljkama i reljefe u akvarijumima, bogata nutrijentima, tresetom i glinom. Mikronutrijenti i biljna hrana u sastavu preparata, čine ovu podlogu plodnim, prirodnim okruženjem, idealim za dugoročno pospešivanje rasta biljaka. Sastav AF Natural Substrate podloge podstiče razvoj zdravog korenja biljaka i generalno pospešuje bujanje biljaka. Treset i glina sadržani u sastavu podloge apsorbuju višak hranljivih materija iz vode, a potom ih ili dopremaju biljkama preko korenja ili ih otpuštaju nazad u vodu kada im koncentracije opadnu.

Pogodnosti

Pažljivo spravljen sadržaj treseta obezbeđuje odlične uslove za razvoj korenova biljaka i doprema im sve neophodne minerale i elemente u tragovima. Glina obezbeđuje teksturu i konzistenciju podloge. Slično kao treset, i glina oponaša prirodni sloj koji skladišti višak mikronutrijenata i održava biološku ravnotežu u akvarijumu. Sastav mikronutrijenata je obezbeđen laboratorisjki preciznim metodama kako bi se akvarijumskim biljkama obezbedilo obilje elemenata u tragovima, a da se hemijska ravnoteža u akvarijumu ne poremeti.

Podloga AF Natural Substrate je bogata mikronutrijentima, tako da se u prva tri meseca primene ne preporučuje primena drugih đubriva bogatih istim hranljivim materijama, osim ako biljke ne pokazuju znake deficita.

Uputsvto za upotrebu:

Posuti supstrat po dnu akvarijuma i rasprostreti ga u sloj probližne debljine 2 – 2,5 cm. Prekriti slojem peska debljine oko 3 cm. Lagano sipati vode u visini od 15 cm. Da bi se izbeglo raspršivanje podloge, preporučuje se postavljanje tanke ploče preko podloge i sipanje vode na nju. Zasaditi biljke na podlogu. Dopuniti akvarijum vodom do vrha.

10 L AF Natural Substrate preparata je dovoljno za akvarijum zapremine 200 litara sa dnom dimenzija 100 cm x 40 cm. Supstrat može sniziti ili stabilizovati pH vrednost vode, pa je potrebno pratiti ovaj parametar pouzdanim testovima.

Detalji o proizvodu

Reviews

No reviews
Proizvod je dodat listi želja
Proizvod dodat u poređenje