Botia histronica

Botia histronica

6495

Poreklom iz Indije. U zavisnosti od toga iz koje reke potiče i šare na telu mogu varirati. 

Maksimalno naraste 11-13cm

Temperatura: 22 - 28 ° C

pH: 6,0 - 7,5

Tvrdoća: 36 - 179 ppm 

Opis

Poreklom iz Indije. U zavisnosti od toga iz koje reke potiče i šare na telu mogu varirati. Vole život u grupama od najmanje 5 ili 6 primeraka, poželjno 10 ili više.

Veličina: Maksimalno naraste 11-13cm

Uredjenje akvarijuma: Poželjno je priuštiti im što prirodnije uredjen akvarijum sa supstratom od peska ili sitnog šljunka sa puno glatkih kamenčića, kao i panjevima. Budući da botie vole da se sakrivaju u uskim pukotinama na panju, kamenju i sl, dekoraciju sa oštrim ivicama treba izbegavati.

Zahtevaju besprekorno čistu vodu. Netolerantne su na nakupljanje organskog otpada i preporucuje se zamena vode u akvarijumu od bar 30% nedeljno. Ne preporucuju se za novo-formirane akvarijume.

Ishrana: Iako se za botie zna da su uglavnom mesožderi, ješće i biljnu hranu ukoliko je dostupna, često uključujući vodene biljke mekog lišća. Prirodna prehrana sadrži vodene mekušce, puževe, insekte, crve i ostale beskičmenjake. Trebalo bi im ponuditii raznoliku ishranu koja uključuje kvalitetne sušene proizvode, živu ili smrznutu hranu, tubifex, artemiju itd.

Nije naročito agresivna riba, ali nemojte je držati sa mnogo manjim ribama, jer ih može zastrašiti njena veličina i ponekad vrlo aktivno ponašanje. Takođe sa botiama treba izbegavati sporo pokretne vrste sa većim perajima poput boraca, guppija i nekih ciklida jer im može ostetiti peraja.

Temperatura: 22 - 28 ° C

pH: 6,0 - 7,5

Tvrdoća: 36 - 179 ppm 

Detalji o proizvodu

Reviews

No reviews
Proizvod je dodat listi želja
Proizvod dodat u poređenje