Leming - Džungarijski hrčak

Leming - Džungarijski hrčak

Leming - Džungarijski hrčak

Opis

Leming je mala zivotinjica, lako  se čuva i  pripitomljava, nema neugodnog mirisa i prijateljski je raspoložen prema ljudima. Dozvoljava da se drzi u rukama.Veličina leminga varira od 9-13cm i tezina do 30g. Imaju rep koji može biti dug od 0.7-2cm, iako je uglavnom nevidljiv. Dug rep je jako rijedak. Najčešće naraste do 1.2cm maksimalno.

Boja leminga varira od tamno sive,svetlo sive,krem i bele ali sve zajedno ih krasi izražena crna pruga na leđim. Postoje dokumentirani podaci koji govore o tome da njihovo krzno proizvodi vodootpornu zaštitu koja ih zimi čuva od hladnoće u sjevernim stepama.

Zivotni vek leminga je vrlo kratak prosečno oko dve godine.Ali zato svoju vrstu lako produzavaju svakih 21-25 dana. Seksualna zrelost kod oba pola počinje već sa 3-4 nedelje starosti. Ako se odlučite da kupite par leminga očekujte u skorije vreme bebe . Leglo od 4-10 (najčešće 8) mladih nastane nakon nošenja od 18-20 dana.

Mladi se jako brzo razviju i brzo se počnu kretati a normalno jesti već sa 10-13 dana starosti.

ISHRANA – Najbolje je hrana za sitne glodare, hrčkove i morske prasiće. Pored toga hranite ga sa povrćem ali u manjim količinama da vam se nebi kvarila u letnjim danima u kavezu. Obavezno je seno i voda.Leminzi jedu hranu u velikim količinama, ljudi često toga nisu svesni. Savet – leminga hranite iz posude za hranu kako bi videli koliko je pojeo,najbolje jedna supena kašika dnevno ,šest dana hranite sedmi preskačete zbog toga da bi pojeo ostatak hrane koju je sklonio u kućicu ili neki ćošak.

Pijenje vode razlikuje se od dana do dana, omogućite da ima dovoljnu količinu vode najbolje putem pojilice.

Vrlo su društvene po prirodi i mogu živijeti u paru na jednom prostoru. Zbog svoje veličine najbolji prostor za držanje leminga je terarijum ili kavez.

Podloga u terarijumu ili kavezu treba da bude piljevina u koju se mogu sakriti takođe mozete kombinovati sa senom.Mozete im u kavez staviti i maramice papirne od kojih rado prave svoje gnezdo.Kućice ili druga mesta u kojima leming pravi gnezdo koriste i  za spavanje ali su takođe često pretrpane sa piljevinom, senom ili drugim materijalima.

Različite tube i valjci igračke za  glodanje također se koriste u kavezima, preporučuje se i velik broj tunela i prolaza kako bi lemingu bilo što zanimljivije istraživati i skrivati se. Ako je moguće možete više manjih kaveza spojiti sa tunelima .

U osnovi oni su  noćne životinjice ali su aktivni i preko dana otprilike 2 – 4 sata.

Detalji o proizvodu

Reviews

No reviews
Proizvod je dodat listi želja
Proizvod dodat u poređenje