Cal De Phos – kalcijum za pse tbl. 60 kom

Cal De Phos – kalcijum za pse tbl. 60 kom

Cal De Phos je visokokvalitetan kalcijumski preparat za pse.

Pakovanje: 60 tableta

Opis

Cal De Phos je visokokvalitetan kalcijumski preparat za pse. Cal-De-Phos tablete čine kalcijum, fosfor i magnezijum koji uz pomoć vitamina D3, koji povećava nivo kalcijuma u krvi, deluju zajedno u organizmu u cilju pravilnog rasta i formiranja strukture skeletnog sistema. Deficit ili suficit jedne od ovih komponenti mogu kod štenadi i mladih pasa da dovedu do problema u razvoju skeleta.

Iako se Cal De Phos preporučuje svim rasama pasa postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Pakovanje: 60 tableta

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi  i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih  rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju , mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal De Phos idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata. Proizvodi se u dva različita pakovanja od 30 i 60 tableta, u zavisnosti da li se daje malim, srednjim ili gigantskim rasama. Razlika je u veličini tablete i količini kalcijuma u jednoj tableti.

Detalji o proizvodu

Reviews

No reviews
Proizvod je dodat listi želja
Proizvod dodat u poređenje